Gesloopte Kloverniersdoelen eindelijk te zien

Een digitale reconstructie van de Kloveniersdoelen, dat is woensdagavond 15 mei te zien tijdens een van de laatste bijeenkomsten over de Ode aan de Synode. Het is voor eerst sinds de sloop in 1857 dat het gebouw waar de Synode in 1618 en 1619 gehouden werd in 'oude glorie' hersteld wordt.

Historicus Fred van Lieburg zal daar samen met collega Bert Brouwenstijn de reconstructie laten . Zowel de buitenkant als het interieur zullen te zien zijn. Daarnaast zal Van Lieburg, schrijver van het boek ‘De Synode van Dordrecht’ zijn nieuwe boek ‘Synodestad’ presenteren. Daarin wordt het reilen en zeilen van de Synode beschreven en tentoongesteld.

Drie Dordtse erfgoedverenigingen, namelijk Vereniging Dordrechts Museum, Vereniging Oud-Dordrecht en de Vereniging Vrienden van de Grote Kerk, organiseren de bijeenkomst in de Grote Kerk.

De bijeenkomst start om 20:00 uur, de deuren gaan iets eerder open, namelijk om 19:30 uur. De toegang is gratis. De bijeenkomst is één van de laatste activiteiten in het kader van de Ode aan de Synode.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)