Gevoelige informatie van school op straat door hack

07 januari 2021 17:18

Het Stedelijk Dalton Lyceum aan de Kapteynweg is in verlegenheid gebracht door hackers. Een weekend lang stond er gevoelige informatie op sociale media. De school laat weten dat hackers hebben kunnen toeslaan via een phishingmail.

Op nieuw aangemaakte Instagram-pagina’s onder de naam van de school werden allerlei vertrouwde mails en persoonlijke gegevens gedeeld. Zo viel er mailverkeer te lezen over een rechtszaak tegen een door plichtverzuim ontslagen medewerker, stond er een toegekende pensioenaanvraag van een medewerker online en werden er persoonlijke gegevens van medewerkers getoond, waaronder een BSN-nummer. Deze pagina’s zijn een lang weekend in de lucht geweest.

Volgens Marlies van der Krogt, voorzitter van het college van bestuur, heeft er dus iemand op een foute link in een mail geklikt. “Dit is bijzonder vervelend. Al de gelekte informatie is uit mailverkeer afkomstig. We hebben iedereen nog eens op het hart gedrukt om uit te kijken voor dergelijke phishingmails.”
Onderzoek
De voorzitter van het college van bestuur weet niet wie er verantwoordelijk is voor de hack. “De politie doet onderzoek. Voorlopig kan ik hen complimenten geven want ze hebben het snel aangepakt met een speciaal team."

De school gaat volgens Van der Krogt niets aan de interne systemen veranderen. “We moeten gewoon heel goed opletten met vertrouwde informatie over de mail.”

De politie bevestigt het onderzoek naar de hackers en heeft (nog) niemand aangehouden.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)