Golfbaan Crayenstein weer open met aanpassingen

Door de verruimde maatregelen rondom het coronavirus, kan er eindelijk weer een balletje worden geslagen op golfbaan Crayenstein. Eigenlijk had er vanaf maandagochtend al gegolfd mogen worden, maar de besluitvorming bij de gemeente duurde langer dan waar de golfclub op hoopte. Toch gaf de gemeente maandagmiddag alsnog groen licht. "Een uurtje later stonden de eerste golfers al op de baan", zegt bedrijfsleider Christian Krijnen.

Zoals bij veel sportclubs die de afgelopen week mochten openen, heeft ook Crayenstein aanpassingen gedaan om de leden veilig te laten golfen. Zo zijn er aanpassingen aan de holes gedaan waardoor de vlaggenstok niet maar aangeraakt hoeft worden, hoeven leden nu niet zelf de bunkers te harken en is een golfkarretje geschikt voor slechts één persoon. Ook wordt er nu 8 in plaats van 6 minuten gewacht met starten zodat er meer ruimte tussen de spelers ontstaat.
Hoewel de club gemiddeld 100 bezoekers tegelijk op de baan ontvangt, verwacht Crayenstein geen problemen te krijgen met afstand houden. "Op 40 hectare moet het natuurlijk geen enkel probleem zijn om voldoende afstand te houden", zegt Christian. "Er wordt hier vaker anderhalve meter plus honderd meter afstand gehouden, dan anderhalve meter."

www.youtube.com/watch?v=6QBgmfweRlY&t=2s

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)