Grootste nederlaag in bijna drie jaar voor FC Dordrecht

23 oktober 2020 21:23

In Volendam heeft FC Dordrecht vrijdagavond de grootste nederlaag in drie seizoenen Keuken Kampioen Divisie geleden. De ploeg van trainer Harry van den Ham verloor vrijdagavond met 7-1.

De Dordtenaren hielden al vroeg in de wedstrijd open huis. Na acht minuten stonden de Volendammers door Francesco Antonucci en Derry Murkin op 2-0. Voor rust verdubbelde Samuele Mulattieri met twee doelpunten de score.

Eretreffer
Na een driedubbele wissel in de rust deed Gianni dos Santos namens de bezoekers wat terug. Martijn Kaars, Dean James en opnieuw Derry Murkin zorgden er echter voor dat de eindstand op 7-1 werd bepaald.

De laatste keer dat de Schapekoppen met een doelpuntenverschil van zes onderuit gingen, was op 1 december 2017. In Nijmegen was NEC met 6-0 te sterk.

Burgemeester Wouter Kolff laat op Twitter weten de moed niet op te geven. "Volgende keer beter. Dan verkijkt de tegenstander zich vast op FC Dordrecht", schrijft hij.

Voor FC Dordrecht staat er dinsdag weer een wedstrijd op het programma. In eigen stadion speelt het de eerste ronde voor de KNVB Beker tegen FC Utrecht. Drie dagen later komen de tegenstanders ook uit de Domstad naar Dordt, maar dan is het Jong FC Utrecht dat het tegen de Schapekoppen opneemt.

FC Volendam - FC Dordrecht 7-1 (4-0)
4' 1-0 Francesco Antonucci
8' 2-0 John Murkin
33' 3-0 Samuele Mulattieri
45+2' 4-0 Samuele Mulattieri
48' 4-1 Gianni dos Santos
79' 5-1 John Murkin
83' 6-1 Martijn Kaars
88' 7-1 Dean James

Opstelling FC Dordrecht: Swolfs; Polley, Aktas (46' Bliek), Muhringen (75' Vliet), Bondswell; Jansen (46' Suray), Vermeulen (46' Sürmeli), Baggerman; Dos Santos, Agrafiotis, Musaba (85' Parkes)


Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)