Grote uitslaande brand bij papierbedrijf Peute

01 april 2019 20:08

Bij een papierrecyclingbedrijf op de Veerplaat in Dordrecht is maandagavond een grote uitslaande brand uitgebroken. Verschillende balen papier en de loods staan in brand. Vanwege de rook en asdeeltjes in Zwijndrecht en Alblasserdam is er opgeschaald naar GRIP 2.

Bij papierrecyclingbedrijf Peute op de Veerplaat in Dordrecht is maandagavond een grote uitslaande brand uitgebroken. Verschillende balen papier en de loods staan in brand. Vanwege de rook en asdeeltjes in Zwijndrecht en Alblasserdam is er opgeschaald naar GRIP 2.

Volgens de brandweer heeft de brand de grootte van een half voetbalveld. De brandweer is met veel materieel aan het blussen en waarschuwt dat de omgeving last kan hebben van de rook, die trekt richting de N3. In de gevangenis is de ventilatie uitgeschakeld.

De rookpluim is in de wijde omgeving zichtbaar, onder meer in Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht en Papendrecht. Een meetploeg komt ter plekke om onderzoek te doen naar de rook. 

Om voldoende bluswater te krijgen heeft de brandweer pompen en de blusboot ingezet. Ook komen er eenheden uit de omgeving helpen met de brand.


Medewerkers van Rijkswaterstaat kijken bij de brand of er bluswater in de rivier Merwede komt. Dit kan vervuiling van het milieu opleveren, als er vervuiling is wordt het samen met het havenbedrijf Rotterdam opgeruimd.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)