Haal je winterjas maar uit de kast! Er kan gewoon geschaatst worden

Je kunt er niet omheen, het is de komende dagen bloedheet. Dan kun je natuurlijk lekker afkoelen in de Dordtse wateren, maar... je kunt ook een snelcursus schaatsen volgen!

Terwijl de mussen van het dak vallen, heeft een groepje enthousiaste meisjes hun zomerjurkjes omgewisseld voor schaatsen. Zij genieten net als tientallen andere schaatsers van de vrieskou van de ijsbaan op de Sportboulevard. "Ze komen drie of vijf ochtenden een uurtje schaatsen en daarna kunnen ze lekker aan het zwembad gaan liggen", zegt schaatscoach Romy de Sterke lachend.

Een moeder die aan de kant zit zegt: "Allebei mijn kinderen schaatsen. En ja, ik ga vanmiddag zelf ook nog de ijsbaan op. Ik doe ook gewoon mee. Het is heerlijk. Lekker koel. Als je eraf gaat, dan krijg je buiten inderdaad wel een klap, maar je zit hier gewoon lekker. Ik zit hier eigenlijk ook wel lekker te werken", zegt ze lachend.

Een andere moeder zit rillend op de tribune en zegt: "Ja, ik ben vergeten een vestje mee te nemen ha ha." Ook een vader is het ermee eens dat de ijsbaan een goede plek is om te ontsnappen aan de hittegolf: "Dit is voor mij een betere temperatuur dan buiten."

En de kinderen op het ijs? Die vinden het zelf eigenlijk ook wel een beetje gek, maar: "Zolang ze kan schaatsen, maakt het haar geen bal uit wat voor temperatuur het is", laat een vader weten.

www.youtube.com/watch?v=-MRDuileU84

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)