Hervormde Kerk Krispijn houdt ‘hagepreek’ in Weizigtpark

Wie aankomende zondag in het Weizigtpark in Krispijn loopt kan een opmerkelijk gezicht verwachten. De Hervormde Wijkgemeente van Krispijn houdt namelijk een kerkdienst in het park.Een spontaan idee van leden van de Hervormde Wijkgemeente Krispijn heeft ertoe geleid dat de 80 kerkgangers zondag niet in hun eigen kerkgebouw bij elkaar komen, maar in het park. "We willen meer zichtbaar zijn in de buurt."

Één van de gedachten achter het initiatief is dat de buitenwereld laat zien hoe de kerk beweegt. Iedereen die zondag toevallig langs de kerkdienst loopt kan aanschuiven om de dienst een stukje bij te wonen. De opzet van de dienst is zoals op een gewone zondag, er wordt gezongen, er is een preek en achteraf wordt er koffie gedronken.

Het is niet de eerste keer dat de Wijkgemeente voor een alternatieve locatie kiest. In november vorig jaar werd er een dienst gehouden in het buurtcentrum 'De Buitenwacht' in Krispijn. En in de zomervakantie werd de traditionele dienst ingeruild voor een bezoekje aan een dertigtal adressen in de wijk voor een bak koffie en een praatje.

De dienst start zondag om 13:00 uur. Er wordt verzameld bij het calisthenicspark (bereikbaar via ingang Mauritsweg of kruising Bosboom Toussaintstraat/Krispijnseweg). Wie de dienst mee wil maken, wordt aangeraden een klapstoel mee te nemen of een kleedje om op te zitten.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)