Het Onderwijsmuseum is sinds deze week 'Kidsproof'

18 november 2020 14:18

Naar een kidsproof museum in Dordrecht? Dat kan bij Het Nationaal Onderwijsmuseum. Het onderwijsmuseum is één van de 52 Nederlandse musea die zich ‘Kidsproof’ mag noemen. Dit heeft ‘Museumkids’, een initiatief van de Museumvereniging, maandag bekend gemaakt.

Het museum heeft de titel gekregen na een grondig onderzoek door zogenaamde museuminspecteurs, dit zijn kinderen tot en met twaalf jaar. “We hebben deze erkenning van de kinderen zelf gekregen. Het betekent dat zij onze programma’s uitdagend, informatief, leuk en spannend vinden”, vertelt Stefan Vogels, educator van het Onderwijsmuseum.

Het afgelopen jaar bezochten tientallen museuminspecteurs de tentoonstellingen en activiteiten in het museum. Na hun bezoek lieten de kinderen een beoordeling achter op de site van Museumkids. “Om Kidsproof te worden moesten we binnen een jaar tijd zestig inspecties ontvangen met een gemiddelde beoordeling van een 8.0.” Het museum had uiteindelijk een rapportcijfer van een 8.5.

“Ook in 2021 gaan we door met het aanbieden van mooie, uitdagende educatieve activiteiten voor kinderen en jongeren. Denk daarbij aan vakantieactiviteiten in het Geolab, maar ook aan onze educatieve programma’s die we vanaf nu ook steeds vaker op locatie gaan aanbieden.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)