Hoe duurzaam is Dordrecht?

Hoe scoort de gemeente Dordrecht in vergelijking met de rest van Nederland in de GDI 2019?
Het Onderzoek Centrum Drechtsteden (OCD) heeft vrijdag 3 oktober de Gemeentelijke Duurzaamheids Index (GDI) 2019 gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens het symposium Duizend Duurzame Daden in de Duurzaamheidsfabriek.

Op drie thema’s werden de Nederlandse gemeenten met elkaar vergeleken:

  – Mens en Maatschappij
  – Milieu en Energie
  –  Economie

Bij deze drie samengevat scoort Dordrecht net boven het gemiddelde: een 5,9 vergeleken met 5,8 voor Nederland gemiddeld.

Voor Mens en Maatschappij ligt dat een beetje anders. Voor het onderdeel Gezondheid, maar ook op het gebied van Minimabeleid blijft Dordt een beetje achter. Binnen dit thema scoort alleen Burgerparticipatie even goed als het gemiddelde in Nederland, nl. een 6,2. Maar over het geheel blijft het steken op een 5, 6.

Op het punt van Milieu en Energie zijn er nauwelijks verschillen met het Nederlandse gemiddelde. Dordrecht doet het met 5,4 iets beter dan dit gemiddelde van 5,1.

Een duidelijke plus is er op het gebied van de Economie. Met name de gemeentelijke financiën, de Solvabiliteit, ligt ver boven de landelijke cijfers. Maar ook de Woonlasten steken positief af bij het landelijk gemiddelde. In totaal 7,3 vs. 6,5.

Foto: Inleiders DDD, Jeroen Niemeijer

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)