Huisartsenpost terug naar normale openingstijden

29 mei 2020 09:52

Huisartsenpost Drechtsteden is vanaf dinsdag alleen nog maar in de avond, nacht en het weekend open. Sinds half maart was de huisartsenpost ook overdag open om de patiëntenstromen te spreiden. Patiënten met coronaklachten werden daar opgevangen, voor alle andere klachten was de eigen huisarts bereikbaar.

Maar nu het aantal besmettingen daalt, ziet de huisarts overdag in zijn praktijk weer alle patiënten en is de huisartsenpost alleen in de avonduren en het weekend open. Daarbij worden de patiëntenstromen nog steeds gescheiden: mensen met luchtwegklachten worden apart gehouden van mensen zonder luchtwegklachten.

Patiënten met klachten die op corona wijzen (koorts, neusverkouden, hoesten en/of keelpijn), nemen een mondkapje mee van huis of krijgen bij de balie een mondkapje. Zij worden in een aparte wachtkamer ontvangen. Ook worden zij in een aparte spreekkamer door de arts gezien.

In de wachtkamer wordt anderhalvemeter afstand gehouden. Wel blijft de vraag van de huisartsen om zoveel mogelijk alleen te komen of, als dat niet mogelijk is, met maximaal één begeleider. Zo hopen de huisartsen het risico op besmetting zo laag mogelijk te houden.

De huisartsenpost benadrukt dat iedereen die de zorg van de huisarts nodig heeft altijd eerst moet bellen. Overdag naar de eigen huisarts. Avonds, ’s nachts en in het weekend is de huisartsenpost - als het spoed heeft - te bereiken 078 2 02 00 20.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)