Insula College maakt samen met Amerikanen een vlag voor Synode

18 april 2019 15:27

In het onderwijsmuseum hangt sinds woensdag een bijzondere vlag gemaakt door een klas van het Insula College. Dat deden ze namelijk niet alleen, maar samen met leerlingen van een school in Amerika.

De vlag is een onderdeel van een tentoonstelling van de school voor de Ode aan de Synode. Samen met leerlingen van deWest-and Christian High School in Iowa zijn de derdeklassers aan de slag gegaan. De synode is voor de Amerikaanse jongeren een belangrijke gebeurtenis, het wordt daar namelijk gezien als de grondlegger van het geloof. Ook is er vlakbij de school het Dordt College, vernoemd naar de Synode van Dordrecht in 1618/1619.

De samenwerking met de Amerikanen liep niet altijd even soepel, zeggen de Dordtse leerlingen. “Vooral de verschillende tijdzones was een probleem. Want dan waren wij net klaar met school en dan waren zij nog maar net wakker.”

De samenwerking is mogelijk gemaakt door organisatie Face to Face. Zij brengen Nederlandse studenten in contact met het buitenland voor kunstuitwisselingsprojecten.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)