Internationaal congres over calvinisme in Energiehuis

De komende drie dagen is Engels de voertaal in het Energiehuis. Daar vindt een internationale conferentie over het calvinisme, een stroming binnen het protestants-christelijke geloof plaats.

De conferentie heeft als onderwerp de Synode van Dordrecht, die 400 jaar geleden plaatsvond. Daar komt publiek van over de hele wereld op af, vertelt Fred van Lieburg.

"Het is een internationaal bekende geschiedenis. Het is onderdeel van de geschiedenis van Europa, maar ook van Noord-Europa en de andere koloniën waar ook de Nederlandse theologie naar toe geëxporteerd is."

Op de conferentie komen mensen uit deze culturen en wetenschappers die de geschiedenis van Nederland of het calvinisme onderzoeken.Ondanks dat het al 400 jaar geleden is blijft het praten over de Synode interessant.

"Wetenschappers en historici blijven altijd nieuw onderzoek doen. Er zijn weer nieuwe bronnen aangeboord er worden weer nieuwe interpretaties aan het verleden gegeven. Dit is eigenlijk nu de kans om dat allemaal weer op een rijtje te zetten."

Niet alleen praten over de Synode staat de komende dagen op het programma. Er is ook een boottocht gepland en een concert in de Augustijnenkerk. Na het congres komt er een boek over de onderzoeken uit. "Dan hebben we eigenlijk weer een update van de internationale wetenschappelijke kennis over de Synode."


www.youtube.com/watch?v=sg6ao_ODLSQ

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)