Jan Chris doet voorstel aan staatssecretaris Blokhuis tijdens Nationaal Jeugddebat

15 april 2021 17:14

In Den Haag zijn de debatten momenteel op z'n minst spraakmakend te noemen. Of het nou gaat over de coronacrisis, het geheugen van Mark Rutte of het debat over de balans tussen de online en offline voor scholieren.

De Dordtse Jan Chris Zondag van het Wartburg College had donderdag een topdag. Hij deed namelijk mee aan het Nationaal Jeugddebat en legde samen met zijn fractie geel een voorstel over het disbalans voor scholieren aan staatssecretaris Paul Blokhuis.

Grootschalig probleem
“We vinden het erg belangrijk als fractie dat daar meer aandacht aan wordt besteed als dat er nu wordt gedaan. Dat is tot nu toe namelijk veel te weinig. Daarom is dit onderwerp door onze begeleiders gekozen met ons samen. Daarvoor hebben we een voorstel geschreven om dit probleem aan te pakken.” aldus een enthousiaste Jan Chris.

Het is volgens Zondag een grootschalig probleem veel meer omdat jongeren te lang achter hun schermen zitten en dus te weinig bezig zijn met offline activiteiten met bijvoorbeeld buurtgenoten en andere jongeren.

Het Nationaal Jeugd Debat is een initiatief van de Nationale Jeugd Raad die jongeren een mogelijkheid wil geven om hun stem te laten horen. Een uitgelegen kans voor Jan Chris.

Den Haag
“Ik hou er enorm van om mijn stem te laten horen, om overal tegen in te gaan en om mee te denken op hoger niveau. Ik kijk zelf thuis erg graag mee met de debatten in Den Haag. Toen ik deze kans kreeg, nam ik hem natuurlijk met beide handen aan.”

Door middel van verschillende trainingen kwam hij samen met zijn fractie Geel tot een voorstel en mocht deze dus voorleggen aan de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

“Hij was best wel scherp. Hij was duidelijk en hij was erg blij met ons voorstel. Hij had natuurlijk wel zijn vragen waar wij weer op in zijn gegaan,” aldus de jonge politicus in spé. Het debat kent uiteindelijk een succes en er zijn meerdere toezeggingen gedaan.

Motie
“We zijn uitgenodigd om op de koffie te komen en hij wil met meneer Hoeksta (demissionar Minister van Financiën Red.) over de financien gaan praten, die buurthuizen en jeugdhonken krijgen.” Ook komt er een nog motie namens de Nationale Jeugd Raad en de kans is aanwezig dat deze wordt ingediend aan de Tweede Kamer.

Zondag heeft zelf ook wel wat politieke ambities: “Ik wil zelf graag de Pabo gaan doen, mocht dat niks worden dan lijkt het me erg leuk de politiek in te gaan.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)