Jean-Marc van Tol te gast bij Studio De Witt

Ben Corino ontvangt aanstaande zaterdag schrijver en tekenaar Jean-Marc van Tol in zijn radioprogramma Studio De Witt.  Van Tol (1967) verwierf bekendheid als tekenaar en co-auteur van een van de populairste cartoons van Nederland Fokke & Sukke.

Hij studeerde af in de Historische Letterkunde aan de UvA bij Herman Pleij. Als gastonderzoeker is hij betrokken bij het project van Huygens ING dat zich tot doel heeft gesteld de volledige briefwisseling van raadspensionaris Johan de Witt voor een groot publiek te ontsluiten. In mei van dit jaar kwam zijn eerste deel van een trilogie over Johan de Witt uit “Musch”. Het is zijn literair debuut .

Met Jean-Marc praat Corino over zijn cartoons en over zijn trilogie over Johan de Witt. Maar ook over de Vrienden van De Witt die ‘s middags in het Dordrechts Museum een bijeenkomst hebben. Er is dan aandacht voor de Grand Tour van de Dordtse broers Johan en Cornelis De Witt na hun afstuderen. Jean-Marc is daar een van de sprekers.  Hij zal het hebben over de Zweedse periode van Johan de Witt. Iedereen is

Studio De Witt is iedere zaterdag te beluisteren van 10.00 tot 12.00 uur.Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)