Kans op meer Calisthenics-parken in Dordrecht

Calisthenics wordt steeds populairder. Sinds het uitbreken van de coronacrisis sporten steeds meer mensen buiten en de drie huidige parken in Dordrecht worden veel gebruikt. Als het aan de Nederlandse Mister Calisthenics Jason Bonam ligt, komen er in Dordt zeker vier parken bij en hij heeft daarvoor de gemeente en verschillende instanties benaderd.

Dordt Sport is enthousiast over de plannen van Jason en managers van Stadspolders, Centrum, Wielwijk en de Staart zien een Calisthenics-park in hun wijk wel zitten. Maar aanleg en onderhoud van een park kost ongeveer 40.000 euro en wethouder Marco Stam zegt vooralsnog niets toe.
"We zijn bezig met een inventarisatie. Daarin moet je niet alleen een financiële afweging maken, maar ook waar het kan. Er is in onze stad best wel een ruimteorderkijk probleem met woningbouw, sport, en natuur. Die afweging moeten we goed met elkaar maken."

Zo terughoudend als de wethouder is, zo enthousiast is Chantal Buster namens buurt- en jongerenwerk op de Staart. "Een paar weken geleden zijn wij met Jason en zijn moeder in contact gekomen omdat wij graag meer wilden bewegen op de Staart. We hebben daar een geweldige wijkvisie liggen waar we met Dordtsport ook mee bezig zijn om een beweegroute langs de wijk Haven te creëren. Daar zou zo´n Calisthenics-park ongelofelijk goed in passen.

Een nieuw park op de Staart lijkt een reële optie, maar het is nog te vroeg om de vraag te beantwoorden of Calisthenics over heel Dordrecht wordt uitgerold. Jason Bonam gaat de komende periode peilen hoe groot het animo voor extra parken in Dordt is.
"We hebben op de Facebookpagina Calisthenicsproject een poll aangemaakt en daar kon men op stemmen als ze ook willen dat in hun wijk een Calisthenicspark komt."

Om de sport in de tussentijd breed onder de aandacht te brengen, maakte Jason samen met RTV Dordrecht Calisthenics Moves Dordrecht. In het kader van de nationale sportweek zenden wij dit speciale workout-programma de komende dagen regelmatig overdag uit op TV Dordrecht.

www.youtube.com/watch?v=iDJAXnN81uk

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)