Kennelijke eigenaar gedumpte herder meldt zich: 'Zaak ligt bij de politie'

14 september 2021 11:54

De 'kennelijke eigenaar' van de Mechelse herder die zondagavond gedumpt werd in de Dubbelmondestraat, heeft zich gemeld. Dierentehuis Louterbloemen kan weinig over de situatie zeggen. "De zaak ligt bij de politie."

De Dierenambulance werd zondagavond gealarmeerd omdat er een hond in de Dubbelmondestraat zat vastgebonden aan een paal. De Mechelse herder werd aangetroffen met een bak voer en water. Het dier had overgegeven van de spanning.

Hij werd bij Dierentehuis Louterbloemen ondergebracht. Een medewerker liet maandag weten dat het goed gaat met het dier, maar dat hij erg angstig is. Maandagavond schreef Louterbloemen dat de kennelijke eigenaar zich heeft gemeld. Wat dit voor gevolgen heeft voor het dier, is nog onduidelijk. De zaak wordt nu onderzocht door de politie, is het enige wat Louterbloemen kan mededelen.

Op het bericht van Louterbloemen werd onthutst gereageerd. 'Soms is het een wanhoopsdaad, maar zo met dieren omgaan doe je niet!', luidt een van de reacties onder het bericht. Een ander: 'Mag hopen dat de hond niet terug naar de eigenaar is.'

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)