Kennismaken met elektrische rijden op het Achterom

Op het Achterom kon je woensdag kennis maken met de elektrische voertuigen en een proefritje maken. Er zijn al enige tijd dit soort auto’s maar toch moet er nog veel gebeuren voor iedereen er allemaal in rijden. Daarnaast zijn er nog veel vragen rondom de oplaadbare voertuigen.

Een van de meest gestelde vragen is of je met deze auto’s ook naar je vakantiebestemming kunt rijden. “Het eerlijke antwoord is dat je echt nog even moet puzzelen om snelladers te vinden in andere landen, maar het word snel beter,.” vertelt Arjan de Bakker organisator van de proefritten van de ANWB.

“De auto rijdt in ieder geval heel stil en het rijdt ook heel lekker,” vertelt wethouder Rik van der Linden tijdens zijn proefritje. “Het is niet helemaal nieuw voor me, ik heb al vaker elektrisch gereden maar het is natuurlijk wel heel anders rijden."

In een benzine- of dieselauto ga je af om te schakelen bijvoorbeeld op je geluid afen andere weggebruikers merken eerder dat je er bent. Bij een elektrisch voertuig hoor je geen motor draaien en ben je geruisloos.

De gemeente kan door laadpalen aan te bieden elektrische rijden aan te moedigen. Maar om het elektrisch rijden echt groot te maken, moeten er ook goedkopere elektrische auto's op de markt verschijnen voorspelt De Bakker.

www.youtube.com/watch?v=L71QG9_YYn4

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)