Kick Out Zwarte Piet demonstreert tijdens intocht

14 november 2019 08:42

Dordrecht staat als enige stad in de regio op de lijst van actiegroep Kick Out Zwarte Piet om te demonstreren tegen zwarte piet, dat schrijft RTV Rijnmond op haar website. In Dordrecht lopen Zwarte Pieten mee bij de intocht van de goedheiligman. In Rotterdam zijn bij de grote intocht alleen roetveegpieten actief.

Kick Out Zwarte Piet en actiegroep #Nederlandwordtbeter hadden de actie in Dordrecht al eind oktober aangekondigd. Mensen konden zich bij Kick Out Zwarte Piet aanmelden. In de weken erna is er een informatieavond geweest in Dordrecht, waarbij voorman Jeffrey Afriyie de aanwezigen toesprak.

Hoeveel mensen er komen demonstreren is nog niet duidelijk. "Door de agressiviteit van de pro-pieten voelt het niet voor iedereen veilig om te demonstreren", schrijft de organisatie. "Dat is begrijpelijk, maar juist ook precies wat de pro-pieten willen. Weet dat KOZP goed contact heeft met de lokale burgemeesters en politie en daarnaast voor eigen ordehandhavers zorgt." Of de organisatie ook in Dordrecht eigen ordehandhavers inzet is niet bekend.

De actiegroep moet zich tijdens de intocht aan strikte regels houden en ze mogen alleen demonstreren in een aangewezen vak op de hoek Lange Geldersekade en Grotekerksplein.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)