Kinderen maken nieuwe Dordtse leefregels voor een betere samenleving

Wethouder Rinette Reynvaan heeft woensdag de nieuwe Dordtse leefregels in ontvangst genomen van de deelnemers aan de Kindersynode. De afgelopen maanden ging acht kinderen met elkaar in gesprek over identiteit, vrije wil en gastvrijheid.

Lees ook: Kinderen verzinnen Dordtse leefregels

In de nieuwe Dordtse leefregels stellen de leerlingen voor om tijd te nemen voor de ander, te praten met elkaar, te luisteren naar een ander, elkaar te begrijpen en vragen te stellen. De regels worden afgedrukt en naar de scholen gestuurd die mee hebben gedaan aan het project.

Tijdens vier bijeenkomsten gingen de kinderen met elkaar in discussie over deze thema's, die 400 jaar geleden tijdens de Synode van Dordrecht, ook aan bod kwamen.

Ook scholen konden deelnemen aan de Kindersynode. Hun leerlingen volgden een programma in het Onderwijsmuseum en keken ze naar de film Sanne’s Synode. Deze animatiefilm is te zien via de website van het museum.

Lees ook: Acteurs Sanne’s synode gaan de straat op

In het gelijknamige onderwijsprogramma gingen leerlingen van scholen na het bekijken van de schoolplaat over de Synode van Van Hove met elkaar in gesprek over religie en identiteit. Daarna maakten ze een tekening waarbij communiceren door spraak verboden was. De workshops waren zo’n succes dat de organisatie besloot het aantal uit te breiden.

Lees ook: Kindersynode wegens succes verlengd

youtube.com/watch?v=wEBX4vxM45Y

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)