Kunstenaar: "Hanneken van Dordt hopelijk in 2022"

04 december 2020 14:26

Er komt een kunstwerk op de punt van de stadswerven. Het kunstwerk zal ruim 20 meter hoog worden. Wanneer het kunstwerk er komt is nog niet zeker, kunstenaar Gerard Lentink hoopt op 2022.

Kunstenaar Gerard Lentink vertelt in het programma 'Op pad met Ad' over het meters hoge Hanneken van Dordt beeld. Het beeld komt volgens de kunstenaar hopelijk in 2022 op de stadswerven.

Ad van den Herik gaat wekelijks op pad met een Dordtenaar tijdens het programma ‘Op pad met Ad’. In de uitzending van deze week gaat hij op bezoek bij kunstenaar Gerhard Lentink.

Lentink is bezig met het bouwen van een ruim 3 meter hoog schaalmodel. Het schaalmodel is een ijzeren constructie van het beeld van Hanneken van Dordt. Het is de bedoeling dat het kunstwerk uiteindelijk een beeld van ruim 20 meter hoog wordt. Het beeld moet op de punt van de stadswerven komen staan.

Lentink verwacht dat het kunstwerk er in 2023 komt te staan. Hij denkt dat het even gaat duren voordat alle vergunningen rond zijn. Toch hoopt de kunstenaar een jaar eerder al over het water naar het kunstwerk te kunnen kijken.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)