Kunstenaar Nico Parlevliet tovert bootje om tot studio voor 'Het Waterproject'

07 mei 2021 13:06

Nico Parlevliet is op zijn bootje in de Wijnhaven begonnen met ‘Het Waterproject’ waarin de kunstenaar 24 uur aan geluiden opneemt. Het project staat in het teken van – hoe kan het ook anders – water.

Om het etmaal rond te krijgen, gebruikt hij verschillende technieken. Het gebruik van een hydrofoon, die onder water geluid kan opnemen, is daar een van. “Maar ik wil ook zeker verhalen opnemen van mensen die ervaringen hebben met water”, vertelt hij.

Daarvoor is Parlevliet op zoek naar iedereen die nog een mooie anekdote over water te vertellen heeft. “In de breedste zin, dus bijvoorbeeld ervaringen tijdens het varen. Maar zwemmen of onder de douche staan, mag bij wijze van spreken ook.”

'Zag meer water dan land'
Voor ieder uur van de dag komt geluid online te staan: een verhaal wat specifiek op dat uur plaatsvindt. De kunstenaar is van oorsprong niet Dordts, maar toen hij voor het eerst de Grote Kerk beklom, zag hij om zich heen meer water dan land. “Dat is fascinerend”, benadrukt Parlevliet. “Op dat moment heb ik besloten om te gaan sparen voor een bootje om de stad uit te kunnen zonder dat je de weg gebruikt.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)