Laatste loodjes Rommeldam: we zijn het strooizout vergeten

Cd’s, meubels, vazen, schilderijen, kleding en speelgoed. Je kunt het je zo gek niet bedenken of het is zaterdag te koop tijdens Rommeldam. De grootste rommelmarkt van Dordrecht vindt dan voor de 45e keer plaats.

Om zaterdag optimaal voor de dag te komen, wordt er deze week nog hard gewerkt in de kerk de Wijnstok in Dubbeldam. Daar ligt een groot deel van de spullen opgeslagen. Meer dan 200 vrijwilligers zijn met man en macht aan het werk: zij zoeken uit wat er aan spullen is aangeboden, alleen werkende en schone spullen worden verkocht.

Met de verkoop hoopt de organisatie minimaal 20.000 euro op te halen voor de verbouwing van het kerkgebouw. Dat moet wel lukken, denkt bestuurslid Thea Stam. Het eerste geld is namelijk al binnen. “Toen een aantal van onze vrijwilligers lp’s en cd-hoesjes aan het bekijken waren, hebben ze in een doosje 200 euro gevonden. Dat is al een mooie start.”

Voordat de verkoop jaarlijks van start kan gaan moet er een hoop geregeld worden. Naast het inzamelen van de spullen werd er altijd één vergunning aangevraagd, maar dat is dit jaar niet genoeg. Volgens Stam komt dit doordat niet meer het Evenementenbureau, maar de Omgevingsdienst over de vergunningen gaat.

"Normaal gesproken was dat binnen een paar jaar geregeld, maar nu moesten we een veiligheidsplan en een plattegrond aanleveren. Op de plattegrond zagen ze dat we een schiettent hebben, daar moest een aparte vergunning voor komen. We hebben een Rad van Avontuur, daar moest een aparte vergunning voor komen. We hebben spandoeken, dus dit jaar was het niet echt fijn omdat er bij elke vergunning een heel boekwerk aan papier aangeleverd moet worden en er komt bij elke vergunning een aparte rekening."

Als kers op de taart moet de organisatie ook zorgen dat er strooizout aanwezig is, want misschien is het wel glad op zaterdag 25 mei, omdat het gevroren heeft. "Het staat er wel in, we zijn het wel vergeten om te kopen."
www.youtube.com/watch?v=tWgys-ZifpY

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)