Laatste positie in Keuken Kampioen Divisie dit seizoen voor FC Dordrecht na kleine nederlaag tegen Cambuur

07 mei 2021 21:55

FC Dordrecht heeft dit seizoen nog een wedstrijd te spelen, maar de Schapekoppen weten na de wedstrijd tegen Cambuur vrijdagavond dat de ploeg dit seizoen op de laatste positie eindigt. Een rake penalty van Robert Mühren maakte het verschil aan de Krommedijk: 0-1.

De Dordtenaren namen in de openingsfase regelmatig het initiatief en bewaakten met man en macht het eigen zestienmetergebied waardoor doelman Max van Herk – die vlak voor de wedstrijd de geblesseerde Liam Bossin moest vervangen – in de openingsminuten weinig in de problemen kwam. Cambuur kwam in het openingskwartier vooral tot halve pogingen: Robert Mühren kreeg een grote kans maar schoot volledig over de bal heen, een volgende kans zeilde via een Dordt-verdediger een meter over.

Cambuur op voorsprong

De bezoekers kregen na een voor de thuisploeg goed eerste deel het overwicht, mochten na twintig minuten vrij combineren en kwamen na ruim twintig minuten op voorsprong: Özgür Aktas greep te laat in en legde ex-Schapekop Giovanni Korte neer, de daaropvolgende penalty werd benut door Mühren.

Dordt besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en kwam na 25 minuten in de buurt van de gelijkmaker: een schitterende crossbal van Kevin Jansen kwam via Dehninio Müringen bij Nelson Amadin, maar de aanvaller schoot een meter naast de Friese goal.

Kans op gelijkmaker
De ploeg van hoofdtrainer Jan Zoutman was in de eerste helft verder vooral op verdedigen aangewezen, maar had de rust met een gelijke stand moeten halen: een vrije trap van Jari Schuurman werd een minuut voor het rustsignaal echter te zacht geraakt door Naoufal Bannis en de bal hobbelde naast.

Henk de Jong, hoofdtrainer van de Friezen, zag zijn ploeg vaker het initiatief nemen in het tweede bedrijf. Na een uur raakte zijn ploeg de paal en ook in het resterende deel van de wedstrijd was Cambuur de betere. Dordt kwam nog wel tot een grote kans om de wedstrijd met 1-1 af te sluiten, maar de Cambuur-keeper was het eindstation van de Dordtse aanval na een poging van Bannis.

De Schapekoppen eindigen door de 0-1 verliespartij dit seizoen als laatste in de Keuken Kampioen Divisie. De seizoensafsluiter is aankomende woensdag in Nijmegen tegen NEC.

Opstelling FC Dordrecht: Van Herk, Muringen (Hobbel/33), Aktas, Koswal, Poll, Baggerman, Schuurman, Jansen, Amadin (Musaba/46), Bannis (Vliet/85), Suray

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)