Leerlingen vinden bekladding Johan de Witt Gymnasium 'laf'

"Het is vandalisme.", "Het is onterecht en laf." Leerlingen van het Johan de Witt Gymnasium snappen maandagmorgen niks van de actie van een onbekende 'medeleerling'. Een actievoerder heeft in de nacht van zondag en maandag op een schoolmuur geklad dat hij of zij zich diep schaamt en wil dat de school stopt met het sponsoren van een racistisch Sinterklaasfeest.

Leerlingen van de school herkennen zich niet in de beschuldigingen. "Ik weet niet wat ik er van moet vinden, maar voor mijn gevoel zit ik niet op een racistische school", vertelt een van hen.

"Het uiterlijk van Zwarte Piet is nog steeds wel een discussie bij ons in de klas, maar een duidelijke oplossing is er niet, dat blijkt maar weer", verwijst een ander naar de tekst op de schoolmuur achter hem. "Maar met het bekladden van een muur lossen we het zeker niet op."

De bekladder zegt dat hij een leerling is van het Johan de Witt Gymnasium. De directie betwijfelt dat en zegt de actievoerder niet te kennen of zich te herkennen in de beschuldigingen. Ook voor zijn of haar mede-leerlingen is het ongeloofwaardig dat de onbekende bij hun op school zit. "Het zou op zich wel kunnen, maar ik denk niet dat die dan nog hier op school zou zitten. Dan zal het eerder een oud-leerling kunnen zijn, die niet tevreden was."

"Volgens mij is het gewoon een normale school", vult een ander aan. "We doen ook niks met Sinterklaas, dus ik snap niet waarom je dit op een school zou zetten."

Bovendien is het dus niet helemaal duidelijk waar de actievoerder op doelt, maar is wel alle media geïnformeerd door de anonieme actievoerder. "Ik vind het laf dat je dit moet doen, zonder duidelijk aan te kaarten wat je bedoelt en dan wel alle media erbij te halen."

De leerlingen staan niet alleen in hun afwijzende reactie. Burgemeester Wouter Kolff noemt de bekladding een 'schandalige actie'. "Wat je ook van Zwarte Piet vindt: van andermans spullen blijf je af", schrijft hij op Twitter.

www.youtube.com/watch?v=4sxs4ox4NSE

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)