Lezing over zorg ter nagedachtenis aan bekende Nederlandse priester

Marinus van den Berg houdt maandag 21 september de Henri Nouwen lezing. Het thema van de avond is zorg. De lezing wordt gehouden in de Verrezen Christuskerk aan de Nolensweg bij Crabbehof.

Marinus van den Berg houdt maandag 21 september de Henri Nouwen lezing.. Het thema van de avond is zorg. De lezing wordt gehouden in de Verrezen Christuskerk aan de Nolensweg bij Crabbehof.

21 september, de dag dat de lezing wordt gehouden, is ook de 24ste sterfdag van Henri Nouwen. Hij was een Nederlandse katholieke priester, hoogleraar aan Amerikaanse universiteiten en schrijver. Henri Nouwen heeft veel over de zorg geschreven en het thema is erg toepasselijk in deze coronatijd, vindt Platform Dordtse Kerken.

Marinus van den Berg  was verpleeghuispastor en is actief als spreker op lezingen. Daarnaast heeft Marinus Henri Nouwen persoonlijk gekend.

Sinds 1999 wordt er ieder jaar een Henri Nouwen lezing gehouden, elk jaar door iemand anders en op een andere locatie. Het doel van de lezing is om het gedachtegoed van Nouwen levend te houden.

De lezing is gratis toegankelijk en na afloop is er een collecte. Tijdens de lezing is er plek voor circa zeventig personen en vanwege corona is reserveren noodzakelijk. Er zijn nog plekken beschikbaar.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)