Literair genootschap Diversa sed Una 200 jaar

01 september 2016 13:49

Het literair genootschap Diversa sed Una bestaat 200 jaar en heeft daarom het boek Divers Dordrecht geschreven. Het eerste exemplaar werd donderdagochtend overhandigd aan de burgemeester.

Het boek bevat vijftien verhalen over uiteenlopende Dordtse onderwerpen, van kerkorgels tot De Munt en karaktertrekken van Dordtenaren. De verhalen in het boek zijn geschreven door verschillende auteurs.

Van de eerste druk van het boek zijn vierhonderd exemplaren gedrukt. Als die snel uitverkocht zijn dan komt er een nieuwe druk. Het boek is alleen verkrijgbaar in boekhandel De Nieuwe Bengel.

Diversa Sed Una

Het literair genootschap is een mannenclub die zes keer in het jaar samen komt. Ze houden van hun traditie en ze komen daarom al 200 jaar in de wintermaanden op de tweede dinsdagavond van de maand samen.

Op deze avonden bespreken zijn een onderwerp zoals bijvoorbeeld parlementair taalgebruik, maar ook andere onderwerpen zoals cultuur en wetenschap komen aan bod. Eén lid bereid het onderwerp voor, daarna discussiëren ze erover. Lid worden van het genootschap kan niet, daar moet je voor gevraagd worden.

http://

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)