Medewerkers Chemours gaan weer aan het werk na akkoord over nieuwe cao

Vakbond FNV en de directie van Chemours in Dordrecht hebben vrijdag een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Die gaat gelden voor een groot deel van de werknemers. Ze gaan er in twee jaar structureel 3,9% op vooruit.

Daarmee zijn de stakingen bij de fabriek voorbij. Werknemers van het chemiebedrijf in Dordrecht staakten sinds vorige week vrijdag. De oude cao liep enkele maanden geleden af. Chemours deed een nieuw uiterste voorstel, maar dat werd door de leden afgewezen. Bij Chemours werken ongeveer 500 mensen. Daarvan vallen er 350 onder de cao.

"Het is jammer dat staken nodig was, maar medewerkers krijgen nu tenminste een fatsoenlijk deel van de winst", zegt een woordvoerder van FNV.

Verhoging
Naast de structurele loonsverhoging van 3,9% in twee jaar, krijgen de werknemers een automatische prijscompensatie van zo'n 3,1%. Zo gaan ze er structureel 7% op vooruit.

Er zijn ook nieuwe afspraken gemaakt om tot een regeling voor oudere medewerkers te komen. Die wordt de komende tijd verder uitgewerkt. Verder is er overeenstemming over geboorteverlof en over zogeheten ontwikkelingsplannen.

De medewerkers van Chemours gaan nu weer aan het werk.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)