Meer prijzen tijdens Dordtse sportverkiezing

Niet alleen de beste sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent worden dit jaar uitverkoren in Dordrecht. Ook de beste junioren sportploeg en het 'cluppie van de stad' worden onderscheiden.

Dat heeft organisator Dordt Sport dinsdag bekend gemaakt bij het openen van de nominatieperiode. Tot 4 november kunnen Dordtenaren hun favoriet aandragen. Daarna buigt een jury zich over de aanmeldingen, nomineren een top 3 en worden op 11 december 2019 de prijzen uitgereikt.

Dat is eerder dan in voorgaande jaren, toen de prijs pas in het voorjaar werd uitgereikt. "We willen de prijs zo dicht mogelijk bij het jaar houden waarover die wordt uitgereikt", legt Lia Paasse van Dordt Sport uit. "Voorheen werd de prijs uitgereikt in maart en ging het om prestaties uit januari in het jaar ervoor. Dat wilden we niet meer."

Coach niet apart onderscheiden
Een beste coach wordt er dit jaar alleen niet meer uitgekozen. "In de praktijk bleek de winnende coach vrijwel altijd van de winnende sportploeg of sporter te zijn", vertelt Paasse. "Daarom zetten we de coach nu in het zonnetje bij de prijzen voor sportploeg en sporters. Ook omdat we de jeugd meer bij de prijs willen betrekken en willen voorkomen dat we 12 prijzen uitreiken."

Elke Dordtenaar kan op de website van Dordt Sport Dordtenaren aandragen die in aanmerking komen voor de titel. De criteria daarvoor zijn dit jaar verruimd. "Zodat meer Dordtenaren hiermee kansmaken op een sportieve titel."

Dordtser
Zo moet een sportclub voor 'cluppie van de stad' zich op een positieve manier onderscheiden op sportief en/of maatschappelijkgebied. Voor de titel van sportvrouw of sportman moet daarentegen iemand zijn die in Dordt geboren is, gewoond of getraind heeft.

"We hebben het breder getrokken omdat ervoorheen puur gefocust werd op internationaal en Olympisch niveau. Door de criteria ruimer te maken, willen we de aanwas groter krijgen en de prijs Dordtser. Als het goed is komen nu meer mensen in aanmerking en kan ook andere Dordtse sportvrouw, die bijvoorbeeld in Dordt al jaren uitzonderlijk presteert, zwemster Kim Busch verslaan. Zij ging de afgelopen drie jaar met de titel naar huis."

Foto: Ronald van den Heerik

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)