Merwedestraat naar één rijstrook

Om de snelheid op de Merwedestraat te beperken is voorlopig nog maar één rijstrook per richting beschikbaar voor het autoverkeer. De andere baan wordt busbaan. Dat geldt ook voor de Oranjelaan tussen de Prins Hendrikbrug en de Noordendijk.

Er wordt nu standaard te hard gereden en op één baan bepalen dan de auto’s die zich wel aan de snelheid houden het tempo van de rest.

De gemeente wil ook graag een flitspaal, maar volgens het Openbaar Ministerie komt de Merwedestraat hiervoor niet in aanmerking.

De verkeerslichten bij de oversteekplaats ter hoogte van Aldi en Jumbo gaan standaard op groen i.p.v. standaard rood. Daardoor moet de doorstroming op die ene baan worden verbeterd, zodat de capaciteit van de weg voldoende blijft.

Verder wordt de veiligheid bij uitritten verhoogd, omdat invoegend verkeer niet meer kan worden afgedekt door passerende auto’s.

De maatregel heeft een voorlopig karakter en wordt gerealiseerd met behulp van wegverf. Daardoor kan de weginrichting zonodig ook simpel weer worden gewijzigd.

www.youtube.com/watch?v=BvuTGZJjMdw

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)