Moordzaak Pluijmert dient in april

13 januari 2020 15:56

De zaak tegen de 37-jarige man die Dordtenaar Paul Pluijmert neerstak, in november 2018, wordt op 7 april inhoudelijk behandeld door de rechtbank in Breda. Dat bleek maandag bij de vierde pro forma zitting.

Even dreigde opnieuw uitstel van de inhoudelijke behandeling, omdat de advocaat van de verdachte opnieuw extra onderzoek vroeg. De rechtbank wees dat verzoek af, zodat er op 7 april onder meer een strafeis kan komen.

Bij de vorige zitting werd duidelijk dat de zaak vandaag nog niet inhoudelijk behandeld kon worden omdat het verslag van het Pieter Baan Centrum, waar de verdachte zeven weken geobserveerd werd, nog niet af is.

Ook is extra DNA-onderzoek op het moordwapen verricht door het Nederlands Forensisch Instituut. Dat was nodig omdat de advocaat van Andy D. suggereerde dat zijn cliënt het mes wellicht "alleen maar had opgeraapt".

Zes ooggetuigen wezen de Bredase verdachte als dader aan. Zij zagen in de nacht van 3 op 4 november 2018 hoe de 23-jarige Paul Pluijmert na in avondje stappen in Breda door hem werd neergestoken toen hij vroeg waarom D. een andere jongen had geslagen.

Pluijmert overleed kort na de daad ter plekke. Enkele minuten later werd Andy D. door de politie aangehouden op aanwijzing van getuigen. De dood van de jonge Dordtenaar, die in het eerste elftal van DFC speelde, schokte ook de Dordtse voetbalwereld.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)