Muurschildering Dordtse Synode op Energiehuis

Op de wand van het Energiehuis is een nieuwe muurschildering in de maak. Een Dordtse kunstenaar schildert dit in het kader van de viering van de Synode, die afgelopen zaterdag is gestart.

Ton Kraayeveld is de eerste schilder die begint met het maken van een muurschildering. Hij is voorgedragen door het Dordrechts Museum werkt vooral met letterkunst. "Ik had minder interesse om een illustratie op de wand te maken. Mijn werk bestaat vooral uit tekst."

Het komende halfjaar moeten ook andere delen van de stad opgefleurd worden met kunstwerken op de muren. Nog niet alle locaties zijn bekend. De volgende locatie waar geschilderd wordt, is het Achterom. Daar gaat schilder Joram Roukes aan de slag met zijn invulling van de Dordtse Synode.

De muurschilderingen worden gefinancierd door verschillende partners en sponsoren. Het potje dat is gemaakt voor de viering van de Synode betaald een deel, de rest wordt voornamelijk gesponsord door de gemeente, Kunstmin en het Dordrechts Museum.

Woensdag zal de schildering op het Energiehuis klaar zijn. Vrijdagmiddag om 17:00 uur wordt het kunstwerk tentoongesteld aan de stad.

www.youtube.com/watch?v=PrsFDX867NY

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)