Na 50 jaar nog steeds warm gevoel voor sociëteit Yin

Op de reünie van sociëteit Yin kwamen zaterdag zo'n 100 oud-leden af. 50 jaar geleden werd de club opgericht en dat was voor de voorzitters van toen een mooie aanleiding om met elkaar herinneringen op te halen.

De sociëteit heeft maar zeven jaar bestaan, maar voor veel leden was hun tijd bij Yin een bepalende tijd in het leven. Verschillende mensen hebben bijvoorbeeld hun partner bij Yin ontmoet.

Ook hebben mensen er veel vrienden aan overgehouden. "Het was altijd gezellig, ondanks de verschillende achtergronden", vertelt een oud-lid op de reünie. "We gingen ook met elkaar uit in het weekend en met elkaar op vakantie."

Yin is in 1969 opgericht, omdat een groep vrienden meer culturele activiteiten wilden zien in de stad. Op het zoldertje tegenover de Grote Kerk hebben in de zeven jaar dat het bestond veel bekende artiesten opgetreden, zoals Youp van ‘t Hek en Neerlands hoop.

Hieronder ziet u een kort verslag van de reünie. Een uitgebreide sfeerimpressie van de reünie is donderdag te zien in Eilandleven.


https://www.youtube.com/watch?v=zkPpLg-cls0&t=2s

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)