Na landelijke intocht en The Passion is Dordt nu ook het decor van nieuw kerstspektakel

23 oktober 2020 16:15

Dordrecht is weer een groot televisie-prodcutie rijker. In december wordt het iconische kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens uitgezonden vanuit de historische binnenstad onder de naam ‘Scrooge Live’. Het tv-spektakel zal te zien zijn op NPO 1.

Het kerstverhaal wordt op zondag 20 december uitgezonden door Omroep Max. Verschillende bekende zangers en acteurs zullen het verhaal over Ebenezer Scrooge live vertellen. In het verhaal is Scrooge een oude en verbitterde vrek die in de nacht voor kerst een aantal dromen heeft - over het heden, verleden en de toekomst - en daardoor tot inkeer komt.

Omroep Max en productiemaatschappij Mediawater hebben voor Dordrecht gekozen omdat de binnenstad zeer geschikt is als decor voor het kerstverhaal. De komende maanden vinden er op verschillende plekken in de stad opnames plaats.

Fonds Kinderhulp
Aan Scrooge Live is een inzamelingsactie van Kinderhulp verbonden om kinderen in armoede aan nieuwe kleding te helpen. De gemeente Dordrecht wil samen met bewoners, bedrijven en instellingen in de loop van december een lokale actie starten om kinderen warm 2021 in te laten gaan. Dit was ook een van de reden voor de gemeente om mee te werken aan Scrooge Live.

Alternatief
Daarnaast is het volgens de gemeente een unieke kans om Dordrecht dit jaar toch landelijke uitstraling te geven. Dit is namelijk belangrijk vanwege de afgelasting van de Kerstmarkt, die jaarlijks meer dan 350.000 bezoekers trekt. Maar dat betekent niet dat het de bedoeling is dat mensen massaal naar Dordt komen voor deze live-uitzending. Vanwege de coronamaatregelen is publiek niet welkom.

Dordrecht Marketing, het bestuur van de POBD en haar werkgroep ‘koplopers’ werken hard aan een alternatief programma, onder de naam Dordtse Decemberdagen. De invulling van dit programma is afhankelijk van de huidige ontwikkelingen rondom corona. Er zal vooral aandacht zijn voor sfeer en verlichting in de stad. Het budget voor de Kerstmarkt is beschikbaar gesteld voor dit alternatieve programma.

Archieffoto: In 2019 was Dordrecht het decor voor de paasvertelling The Passion


Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)