Nachtelijk geluidsoverlast geparkeerde treinen frustreert bewoners Crayensteynstraat

Geparkeerde treinen op het spoor naast de Crayensteynstraat moeten verdwijnen, want piekgeluiden zorgen voor een verstoring van de nachtrust en is slecht voor de gezondheid van mensen. Dat zegt Adri Bakker, die daar woont en lid is van het Dordtse Platform Spoor en Geluid.

De straat ligt pal aan het spoor van de MerwedeLingelijn en bewoners irriteren zich aan het aanslaan van generatoren en andere apparaten in de trein. Bakker zegt in het radioprogramma Studio De Witt dat de opstelsituatie illegaal is. “Ze horen er niet. Het is geen industrieterrein maar een woonwijk. En ze verstoren ‘s nachts onregelmatig, dus je went er niet aan.”

De bewoners hebben een verzoek op tafel gelegd bij het gemeentebestuur om van de opstelplaats een doorgaand spoor te maken. “Wethouder Sleeking is nu aan zet. We hopen snel duidelijkheid te krijgen wat ze ermee gaan doen”, legt Bakker uit.

De rechtbank in Rotterdam heeft bepaald dat treinen niet meer op de opstelplaats mogen staan. Op 16 november is de vergunning onherroepelijk. “Dan dienen we waarschijnlijk een handhavingsverzoek in”, zegt Bakker. “Maar de gemeente kan nog in hoger beroep gaan.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)