Nieuw bestuur voor Jongerenraad Dordrecht

De Jongerenraad Dordrecht, die zich inzet voor het belang van jongeren in de stad, krijgt per 1 september een nieuw bestuur. Een aantal leden van het huidige bestuur verlaten de raad om te studeren.

Channah Rodgers wordt de nieuwe voorzitter. De rol van vice-voorzitter gaat naar Rosa de Jong en de rol van penningmeester zal vervuld worden door Abel Janssens. Angela Buurman zal de rol van secretaris op haar nemen.

De Jongerenraad heeft ambitieuze plannen. Zo wil de raad graag aandacht besteden aan persoonlijke ontwikkeling. "Op de middelbare school word je weinig geholpen met ontdekken wie je echt bent", vertelt Angela Buurman. Ook wil de raad per wijk een jongere aanwijzen die het aanspreekpunt is van de wijk. Daarnaast gaat er aandacht naar eenzaamheid onder jongeren en wil de raad les geven op middelbare scholen over wat de Jongerenraad is en wat zij doen. 

De Jongerenraad Dordrecht probeert onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren op de agenda van de gemeenteraad te krijgen. Daarmee krijgen jongeren een stem in het gemeentebeleid.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)