Nieuw drainagesysteem wordt oplossing voor modderpoel na festivals Wantijpark

Naar een festival gaan in het Wantijpark is hartstikke leuk. Maar het park met een beetje regen al snel in een veldslag van modder. Vanaf komende zomer moet dat anders zijn. De gemeente Dordrecht is namelijk druk bezig om een een drainagesysteem rond het grasveld aan te leggen. Dit zou het probleem moeten verhelpen .

“We gaan er in eerste instantie voorzorgen dat het water goed weg kan, want er lag eigenlijk geen drainagesysteem”, vertelt Adri Hartkoorn van gemeente Dordrecht. Onder het hele grasveld komt er daarom om de vier meter een slang te liggen die het water moet afvoeren.


Financiële gevolgen
De modder tijdens een festival is niet alleen vervelend voor de bezoeker, ook kost het veel geld. Evenementenorganisatoren moeten veel platen neerleggen in het park om de festivallocatie bereikbaar te houden. Ook de gemeente heeft na afloop veel kosten. "Je spreekt dan over minimaal 15 tot 20.000 euro per jaar voor het opknappen van het park", vertelt Hartkoorn.

Nieuw gras
Na de aanleg van het drainagesysteem moet het Wantijpark weer helemaal klaar zijn voor de concerten en festivals. Dit jaar wordt er nog gras gezaaid, zodat het volgend jaar weer helemaal groen is.

www.youtube.com/watch?v=f1gDeYEU4Rw

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)