Nieuw festival Songbirds van start

Artiesten en kunstenaars in de schijnwerpers zetten, dat is de komende drie maanden elk weekend raak. Het festival Songbirds 078 is zaterdag afgetrapt met een optreden van de band Emerald en kunst van Sonja Lingen in het café Brandstof.

Het festival brengt de komende winter ieder weekend twee exposities en concerten naar Dordrecht. Bijzonder is dat er 26 locaties zullen worden bezocht. Op de locaties wordt op de zaterdagen en zondagen in oktober, november en december een expositie geopend onder begeleiding van een inspirerend muzikaal optreden.

"Er is zo veel talent in Dordrecht", legt Leanne van Gurp van de organisator Stichting Vreemde Vogels uit. "Er zijn zoveel kunstenaars en zoveel toffe artiesten en wij willen gewoon dat mensen die te zien krijgen."

Met het eerste optreden in café Brandstof in het Energiehuis heeft het festival volgens Van Gurp een goede start gekregen. "De band heeft het zo goed gedaan en ook het publiek was heel erg leuk. Er waren best wel veel mensen, dus ik ben heel trots en heel erg tevreden met deze avond."

Zaterdag is het festival te vinden in Grand café Groothoofd en zondag in de Crabbehoeve. De andere locaties, exposanten en muzikanten zijn te vinden op de website van het festival.

www.youtube.com/watch?v=zSrXlO-WXMU

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)