Nieuwe boot Elio Barone kan zonder bootlift niet het water in

26 oktober 2020 15:51

De nieuwe watertaxi ‘Futuro’ van Elio Barone is bijna klaar. De boot ligt nu nog in de maakfabriek op het Leerpark, maar moet komend voorjaar het water in. Daarvoor wil Elio een bootlift, maar volgens de welstandscommissie gaat dat niet gebeuren.

“Ik heb begrepen dat ze de bootlift te groot vinden. Terwijl de gemeente eerder al tijdelijk een ligplaatsvergunning heeft gegeven voor de bootlift. Maar tijdelijk gaat niet werken”, vertelt schipper Elio.

Het is voor Elio erg belangrijk dat de Futuro in de bootlift kan. “Zo houden we de boot schoon en kunnen we er onderhoud aan verrichten.” Volgens de gemeente past de bootlift van de nieuwe watertaxi niet naast de Res Nova, het bedrijfs- en woonschip van Elio dat in de Binnen Kalkhaven ligt.

Technisch probleem
Elio had geen kans van inspraak door een technisch mankement tijdens het overleg. Hij kon niet inloggen bij de Teams-meeting en kon daardoor de welstandscommissie niet overtuigen. “Dan sta je echt aan de zijlijn met lege handen.”

Als de bootlift er niet komt, kan de Futuro de hal waar het nu in ligt niet verlaten. Maandagmiddag heeft de schipper nog contact gehad met de welstandscommissie, vooralsnog is daar geen uitspraak over bekend. “Ik krijg een herkansing, maar waarschijnlijk blijft het oordeel hetzelfde.”

Futuro
Het is volgens Elio een redelijk complex project omdat hij voor het eerst op deze manier een boot bouwt. De watertaxi is gemaakt van heel licht materiaal, en dat scheelt benzine. De boot wordt milieuvriendelijk aangedreven door elektriciteit en fossielvrije brandstof. Daarnaast kan het dak omlaag, waardoor je ook met hoog water onder bruggen door kan varen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)