Nieuwe zonneweide bij Randweg klaar

Wethouder Rik van der Linden heeft woensdagochtend het laatste zonnepaneel op de zonneweide tussen de Randweg en de A16 gelegd. Daarmee liggen er nu 11.500 zonnepanelen op het zonnepark Amstelwijck, die ongeveer 1500 Dordtse huishoudens van stroom zullen voorzien.

De wethouder is blij met het nieuwe park omdat het bijdraagt aan de verduurzaming van de stad. Ook de locatie van de zonneweide is hij tevreden over. “Het is een terrein wat eigenlijk heel weinig functie heeft. Plekken waar het kan, gebruiken we graag voor zonneweides.” Naast het nieuwe park bij de Randweg, liggen er bijvoorbeeld ook zonnepanelen op twee vuilnisbelten.

Ook worden er zonnepanelen op veel bedrijfsdaken geïnstalleerd en nemen particulieren volgens van der Linden steeds meer initiatief. “Zon is echt aan een goede beweging bezig in Dordt.”

Investeren
Inwoners van de gemeente Dordrecht kunnen meedoen met zonnepark Amstelwijck. Zij kunnen investeren via obligaties met een vaste rente en zo meeprofiteren van de opbrengsten van het zonnepark.

Verkeerde moment

Overigens is de oplevering van het zonnepark volgens de directeur van HVC niet heel handig. “Het is wel de vraag of je nou heel blij bent met een zonnepark wat je in september oplevert, want we gaan een paar donkere maanden in. Maar dat komt allemaal goed volgend jaar. En een mooie winterdag is ook een goede productiedag. Laten we hopen dat we een zonrijke winter krijgen.”

www.youtube.com/watch?v=kG_DZ056srE

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)