Dordrecht, Netherlands

Aanmodderen met modder tijdens Modderdag

Spetteren in de modder, dat kan tijdens de tiende editie van ModderDag. Het IVN Natuureducatie organiseert landelijk een ModderDag en ook in Dordrecht valt er weer wat te beleven. Kinderen van groep 1 tot en met groep 4 mogen op 29 juni deelnemen aan allerlei modderactiviteiten in het Weizigtpark.
Marie Frenay | 28 juni 2022 11:58 | Aangepast op 28 juni 2022 11:58
Kinderen die kliederen in de modder, de ergste nachtmerrie van sommige ouders. Toch blijkt het volgens verschillende onderzoeken goed te zijn voor de ontwikkeling van kinderen. “Het is goed voor de motoriek, tegen overgewicht, maar ook in sociaal-emotioneel opzicht. Kinderen worden er echt gelukkiger van”, stelt projectleider Marc Veekamp van IVN Natuureducatie.

Bassischolen nemen deel
Toppie Dordrecht organiseert de ModderDag in het Weizigtpark. Honderdvijftig bassischoolleerlingen zullen die dag aanwezig zijn om deel te nemen aan de blubberige spellen in de natuur.

De dag begint om 8:30 uur en eindigt om 11:30. De kinderen kunnen die ochtend deelnemen aan activiteiten zoals kliederen in de modderkeuken, schilderen met modder, luisteren naar vieze modderige verhalen en modderige sportlessen.

Lees meer over:

ModderDag|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00