Dordrecht, Netherlands

Boaz van Luijk opnieuw benoemd tot klimaatburgemeester: "Met z'n allen kunnen we de klimaatramp het hoofd bieden"

Dordrecht heeft weer een nieuwe klimaatburgemeester, tenminste nieuw dekt misschien niet helemaal de lading. Boaz van Luijk is namelijk voor de tweede keer klimaatburgemeester.
Marie Frenay | 31 oktober 2022 13:00 | Aangepast op 31 oktober 2022 13:00
De klimaatweek is vandaag officieel van start gegaan en dat betekent dat er weer nieuwe klimaatburgemeesters zijn aangewezen door heel het land. In Dordrecht mag Boaz van Luijk deze taak op zich nemen. Vorig jaar spraken wij de klimaatbewuste Dordtenaren over zijn nieuwe functie.

Bekijk hier de videoreportage (let op tekst loopt door onder video):
Goed voorbeeld
Klimaatburgemeesters spelen een belangrijke rol bij de klimaatweek. Zij moeten hun medebewoners inspireren en aanmoedigen om ook een klimaatbewust leven te gaan leiden. Met een eigen initiatief moeten de klimaatburgemeesters een goed voorbeeld geven.

In totaal zijn er 215 klimaatburgemeesters. En allemaal proberen zij in buurtbewoners te inspireren. Boaz van Luijk is daar geen uitzondering in: "Met z'n allen kunnen we de klimaatramp het hoofd bieden."

De Nationale Klimaatweek
Tijdens de Nationale Klimaatweek (NKW) wil het ministerie van EZK de aandacht vestigen op deze duurzame, klimaatbewuste initiatieven. Dit jaar staat de NKW ook in het teken van energiebesparing.

De NKW vindt plaats van 31 oktober tot en met 6 november en wordt landelijk afgetrapt door de minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten. Tijdens een speciale bijeenkomst gaat hij in gesprek met alle 215 Klimaatburgemeesters en Klimaatsupporters.

Lees meer over:

Klimaatweek|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57