Dordrecht, Netherlands

Deze acteurs en zangers komen naar Dordrecht voor 'Scrooge Live'

Onder anderen André van Duin, Angela Groothuizen, Tineke Schouten en Paul Groot komen naar Dordrecht voor de kerstshow Scrooge Live. Het kerstverhaal wordt op zondag 11 december opgenomen in de binnenstad.
Corrado Francke | 5 november 2022 14:00 | Aangepast op 5 november 2022 11:45
Het verhaal van Scrooge Live is gebaseerd op het welbekende Engelse kerstverhaal dat draait om de enorm gierige Ebenezer Scrooge, een bankier die enkel om geld geeft. De overleden compagnon van Scrooge probeert hem vanuit de geesteswereld tot inkeer te brengen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie.

Paul Groot kruipt dit jaar in de huid van de knorrepotterige vrek; Ebenezer Scrooge. Owen Schumacher is te zien als Frederique Holywell, Edwin Jonker als Jacob Marley, Maaike Martens als Bobbie Cratchit, Edo Brunner als Hugo - de man van Bobbie, Tineke Schouten als Geest van het Verleden, Angela Groothuizen als Geest van het Heden, André van Duin en Janny van der Heijden als illuster collectantenduo en Nadja Hüpscher als Mrs. Swindlebitch.

Kaj van der Voort neemt de rol van jonge Scrooge op zich, Moïse Trustfull is Belle en Carrie ten Napel keert terug als verslaggever. De regie is in handen van David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. De bekende operazangeres Maria Fiselier is frontvrouw van een uniek koor met carol singers.

Ook deze editie wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Het doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en zoveel mogelijk geld op te halen om deze kinderen aan nieuwe en warme kleding te helpen.

In 2020 was Scrooge Live voor het eerst in Dordrecht:

Lees meer over:

Scrooge Live|

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Uitzending Scrooge Live in Dordrecht groot succes

Zondag stond de Dordtse binnenstad na The Passion in 2019 en Scrooge Live 2020 weer in het teken van...

Televisiespektakel Scrooge Live dit weekend weer gefilmd in Dordt

Het is bijna zover! De opnames van Scrooge Live gaan bijna van start. Dordrecht dompelt zich dit wee...