Dordrecht, Netherlands

Deze week: Groene Helden op TV Dordrecht

Drechtstadsboer bestaat bijna 10 jaar, aanleiding voor veel activiteiten en een nieuwe serie portretten van jonge mensen, zogenaamde 'Groene Helden' die zich inzetten voor een betere leefwereld met goed, gezond en eerlijk voedsel. Deze serie wordt deze week uitgezonden op TV Dordrecht.
Marjolein Vos | 5 december 2022 17:00 | Aangepast op 5 december 2022 15:48
Stichting Steunpunt Drechtstadsboer zet zich in voor een radicale omslag in de manier waarop we ons voedsel produceren en consumeren en maakt daarbij al sinds 2013 deel uit van een landelijk netwerk. Drechtstadsboer ontwikkelt duurzame groene concepten en initieert projecten aanvullend op het bestaande voedselsysteem. De stichting zet zich in om de korte keten- voedselvoorziening op te schalen door afhaalpunten in de Drechtsteden (mede) te realiseren, stadslandbouw te professionaliseren en de stad-land relatie te herstellen.

'Groene Helden' is de naam een serie korte videofilmpjes over jonge mensen, die zich praktisch inzetten voor een betere leefwereld met goed, gezond en eerlijk voedsel; betaalbaar voor iedereen. Zij maken het verschil. Geen woorden maar daden.

De serie portretten die deze week wordt uitgezonden op TV Dordrecht is gemaakt door Drechstadsboer zelf, in samenwerking met Flamboyant Media en mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Dordrecht. De eerste aflevering is een dubbelportret van van onderzoekster Tara Badloe en akkerbouwer Jan Willemsens. Badloe deed kwalitatief onderzoek naar verduurzamingsopties in de landbouw en helpt met de uitkomsten daarvan boeren als Jan Willemsens bij het maken van duurzame keuzes op bedrijfsniveau.

Het dubbelportret van Tara en Jan wordt vanavond vanaf 18.00 uur uitgezonden op TV Dordrecht, direct na Rijnmond Lokaal en daarna ieder uur herhaald. Van dinsdag tot en met vrijdag zenden we iedere dag vanaf 18.00 uur een nieuwe aflevering uit van 'Groene Helden', ieder uur na ons tweede programma.

Lees meer over:

Drechtstadboer|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Eerste verkiezingsbijeenkomst over een duurzamer Dordt: 'De gemeente moet zelf het goede voorbeeld geven'

Via Cultura organiseerde donderdagavond de allereerste verkiezingsbijeenkomst. Lijsttrekkers van Dor...

In discussie over landbouw; eerste debat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen

Op 16 maart mogen de Dordtenaren naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. En er valt wa...