Dordrecht, Netherlands

Dit oude stoomgemaal wordt een restaurant met terras: 'Er was een gebrek aan horeca in de wijk'

Zo ziet het restaurant er in oktober uit Alex Verburg
Het oude stoomgemaal aan de Wantijdijk moet vanaf oktober fungeren als horeca. De komende maanden wordt er nog volop gebouwd aan de nieuwe zaak van Alex Verburg. Er gingen vier jaar aan voorbereidingen aan vooraf, maar nu wordt steeds zichtbaarder hoe het er uit moet komen te zien. Maar voordat dat zo ver is, moet er nog wel het een en het ander gebeuren.
Dennis Koorevaar | 7 april 2022 13:28 | Aangepast op 7 april 2022 13:28
In een loods op het terrein staat een oud schuurtje. Dat oude schuurtje moet volledig worden gerenoveerd en een paar meter verderop worden geplaatst op de nieuwe fundering. Een hele klus, volgens Alex. "Ik hoef dat gelukkig niet te doen, maar ze moeten wel voorzichtig zijn. Het is een monument en dus komt ook Monumentenzorg kijken of alles goed gaat."Om de schuur heen is een stalen constructie gebouwd waaraan de takelwagen het schuurtje kan optillen. Die wordt vervolgens weer in stukken geslepen.

Gebrek aan horeca in de wijk
Alex vond dat er een gebrek was aan horeca in de wijk. En dit is volgens hem dan ook de aangewezen plek om iets te bouwen. "Het ligt aan het water. Veel bootjes die voorbij varen. Mensen lopen veel in de omgeving. En natuurlijk is er steeds meer in de buurt, en dat is goed. Maar ik aas dan ook al 15 jaar op deze locatie."

Het gemaal zelf is niet zo groot en dat heeft dan ook gevolgen voor de oppervlakte van de zaak. "Ik denk dat we ongeveer 45 tot 50 zitplaatsen binnen krijgen. Maar buiten kunnen we zeker 150 man kwijt." Ook wordt de omgeving nog aangepast waar er straks speeltoestellen voor kinderen komen en er plaats is voor een moestuin.
De loods op het terrein RTV Dordrecht

Lees meer over:

Gemaal|Horeca|Wantijdijk|

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

Maher leerde Dordrecht falafel en döner kebab eten: 'Het was een gat in de markt'

Van falafel hadden de meeste Dordtenaren nog nooit gehoord. Maher Nakhla reed half Nederland door en...

Langer in de kroeg en hardere muziek: groen licht voor nieuwe horecanota

Goed nieuws voor kroegtijgers: cafés in de Dordtse binnenstad krijgen definitief meer ruimte. Zij ku...

Donderdag in Eilandleven: horeca-tycoon Bjorn van Dijl

Wie is de man achter de Willaerts Group. met restaurants in Papendrecht, Alblasserdam, Dordrecht en ...

'Dordt moet veel levendiger worden', dus krijgen cafés en clubs meer ruimte

Kroegen in de Dordtse binnenstad mogen vanaf komend terrasseizoen langer open blijven en meer geluid...

College wil snel nieuw horecabeleid

Burgemeester en wethouders willen dat de gemeenteraad haast maakt met de besluitvorming over een ni...

Leprooshuis is nu een modern stadsklooster met ruimte voor rust en verbinding

Een nieuwe bestemming voor het Leprooshuis op de hoek van de Vriesestraat en Vest in het centrum van...