Dordrecht, Netherlands

Dordts kinderdagverblijf Happy4Kids voldoet niet aan de regels, krijgt boete en hangt sluiting boven het hoofd

De gemeente Dordrecht heeft het kinderdagverblijf Happy4Kids beboet omdat het bedrijf niet voldoet aan regelgeving en voorschriften van de Wet Kinderopvang. De boete volgt op een inspectie van de GGD naar aanleiding van zorgelijke signalen over de twee kinderopvanglocaties aan de Burgemeester De Raadtsingel en de Beverwijckstraat.
Dennis Koorevaar | 3 mei 2023 09:30 | Aangepast op 3 mei 2023 09:30
Zo zou er in de twee vestigingen te weinig gekwalificeerd personeel aanwezig zijn geweest. Ook maakt de gemeente zich zorgen over het pedagogisch klimaat en de stabiliteit van de Dordtse opvang.

De kinderopvang moet binnen twee weken verbeteringen doorvoeren op beide locaties, anders legt de gemeente een dwangsom op.

Als het bedrijf er niet in slaagt om de zaken op orde te krijgen, kan het kinderdagverblijf uiteindelijk zelfs gesloten worden. "Het welzijn van de kinderen is de eerste prioriteit bij de opvang van kinderen. Daarop wordt streng toegezien", benadrukt de gemeente.

Dwangmaatregelen
Als uit een inspectie van de GGD blijkt dat een kinderopvang niet aan de Wet kinderopvang voldoet kan de GGD, de gemeente adviseren om te handhaven en/of een dwangmaatregel op te leggen.

Als de gemeente besluit in te grijpen, kan dit op verschillende manieren. Zij kan bijvoorbeeld een boete uitschrijven, een toezichthouder inschakelen of het bedrijf sluiten.

Dit artikel verscheen ook bij onze mediapartner Rijnmond

Lees meer over:

kinderdagverblijf|boete|

Lees ook

Chauffeurs zamelen geld in voor hoger beroep Dordtse trucker

Collega-chauffeurs starten een crowdfundingsactie voor het hoger beroep van Dordtenaar Jan Slotboom....

Boete van 2,5 miljoen euro voor moederbedrijf van verzekeraar Promovendum

Verzekeringsbedrijf CAK Dordrecht, moederbedrijf van onder andere Promovendum en Besured, is beboet ...