Dordrecht, Netherlands

‘Kom je afval brengen? Neem dan iets bruikbaars mee voor de vluchtelingen’

HVC start inzamelactie voor Oekraïne

De lente is begonnen en het mooie weer zorgt ervoor dat veel mensen beginnen aan het opruimen van hun huis of tuin. Het is dan ook druk bij het afvalbrengstation van HVC aan de Baanhoekweg deze dagen. En daar hoopt HVC van te profiteren. Medewerkers zijn namelijk een inzamelactie gestart voor goederen die naar het door oorlog getroffen Oekraïne worden gebracht.
Marjolein Vos | 23 maart 2022 13:14 | Aangepast op 23 maart 2022 13:14
De lente is begonnen en het mooie weer zorgt ervoor dat veel mensen beginnen aan het opruimen van hun huis of tuin. Het is dan ook druk bij het afvalbrengstation van HVC aan de Baanhoekweg deze dagen. En daar hoopt HVC van te profiteren. Medewerkers zijn namelijk een inzamelactie gestart voor goederen die naar het door oorlog getroffen Oekraïne worden gebracht.
Ashley is speciaal naar het afvalbrengstation gekomen met twee tassen vol spullen. “Vorige week was ik met mijn zoontje in Monkeytown,” vertelt ze met tranen in haar ogen. Daar ontmoette ze een jongetje, gevlucht uit de Oekraïne. Hij had zijn vader daar achter moeten laten. Dat verhaal greep Ashley hard aan. Ze hoefde dan ook niet lang na te denken of ze spullen wilde doneren. “Het heeft me zo geraakt,” zegt Ashley. Ze is blij dat ze iets kan doen. “Ik wilde eigenlijk voor iedereen wat halen. Dus ben ik de Kruidvat ingedoken en heb twee tassen vol mee naar huis genomen.”
Karin Huisman, medewerker van HVC, neemt de spullen dankbaar in ontvangst. Het gaat om luiers, medicijnen en verzorgingsproducten. En dat is precies waar behoefte aan is; kleding kun je gewoon in de kast laten hangen. “Kleding is niet nodig. Er is genoeg kleding daar in Oekraïne. En onze transporteur krijgt dus ook de kleding weer mee terug in zijn vrachtwagen. En dat gaat hier dan weer naar het Leger des Heils. Maar dat is natuurlijk zonde van de ruimte in de vrachtwagen.”
Wat is wel nodig?
HVC heeft een lijst opgesteld met producten die ze goed kunnen gebruiken voor Oekraïne:
lang houdbaar voedsel in blik, vuilniszakken, babyvoeding, luiers, babyzalf, babydoekjes, maandverband, tampons, tandpasta, tandenborstel, blokken zeep, Wc-papier, slaapzakken, rugzakken, zaklampen, isolatiematjes en medicatie (zoals paracetamol/ibuprofen/pleisters/betadine).
Wie iets wil afgeven, kan dat doen maandag tot en met zaterdag toen tussen 10.00 uur en 16.00 uur. De actie loopt tot en met 2 april.
HVC werkt met gemeenschapsgeld dat bestemd is voor de uitvoering van het werk waarvoor de gemeente of het waterschap opdracht geeft, laat het bedrijf weten. Daarom kan HVC deze actie niet financieel ondersteunen. Wel mogen de vrijwilligers gebruikmaken van de infrastructuur. Het transport om de goederen naar Oekraïne te krijgen kost geld. Een donatie kan over worden gemaakt op de rekening van 'HVC'ers voor Oekraïne', NL90ABNA0501221123 ten name van Personeelsvereniging HVC Zuid Holland.

 
 

Lees meer over:

HVC|Vluchtelingen|Oekraïne|

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

Tientallen vluchtelingen uit Dordtse Oekraïne-opvang gezet: 'Die kunnen terug naar veilig land'

In de Dordtse opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne wordt de komende weken ruimte vrijgemaakt om ni...

Landelijke Compostdag: van achtertuin tot moestuin

Op de Landelijke Compostdag van afgelopen zaterdag namen mensen massaal emmers en schepjes mee om gr...

Vluchtelingen verhuizen naar nieuwe opvanglocatie in Papendrecht

Aan de Poldermolen 8 in Papendrecht worden vanaf deze week 85 vluchtelingen opgevangen. 50 van hen v...

Dordtse Joyce Koster op lijst van meest gezochte personen in Rusland

Op een uitgelekte lijst van de meest gezochte personen in Rusland staan twee Nederlanders. Dat meldt...

Gemeenten en organisaties zetten in op versnelde verduurzaming Drechtsteden

De Drechtsteden hebben zich gecommitteerd aan een energieneutrale regio vóór 2050. Om die ambitie te...

Kolff tevreden met aannemen spreidingswet: ‘Ook nuttig voor Dordrecht’

De spreidingswet, die ervoor moet zorgen dat asielzoekers evenwichtiger worden gespreid over het lan...