Dordrecht, Netherlands

Paasweekend in Dordrecht: van workshops tot eieren zoeken

Dit paasweekend is er weer genoeg te doen in Dordrecht! Het paasweekend begint al op zaterdag met onder andere Dordrecht Pakt Uit en eindigt met verschillende paasactitiveiten op maandag.
Annelot Bezemer | 15 april 2022 13:15 | Aangepast op 15 april 2022 13:15
Zaterdag
Verschillende ondernemers in de binnenstad organiseren samen Dordrecht Pakt Uit. In verschillende winkels zijn er proeverijen of winacties. Ook zijn er workshops, en kan je genieten van live muziek op diverse plekken in de stad.

Zaterdag vind je op het Beverwijcksplein de bijen- en honingmarkt. Hier kan je honing en andere producten kopen. Ook zijn er verschillende stands aanwezig die je helpen om je tuin te vergroenen.

In de Bieshof kan je zaterdag gouden eieren zoeken. Als je ze allemaal vindt, kan je een woord ontcijferen en een paastraktatie winnen. Ook zijn Nijntje en Rupsje Nooitgenoeg aanwezig voor foto´s.

Maandag
Op maandag 18 april, Tweede Paasdag, zijn er verschillende activiteiten in Dordrecht. Zo is er een Paasfeest georganiseerd bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Kinderen kunnen eieren zoeken in de Tuinen van Weizigt. Ook kan er geknutseld worden. Het Paasfeest bij Weizigt is van 10:00 uur tot 14:00 uur. Entree kost 2,50 euro.

Ook het Dordrechts Museum viert Tweede Paasdag. De eieren van de Dordtse eend Sijtje, die op een schilderij van Albert Cuyp te zien is, zijn in de tuin van het Dordrechts Museum verstopt. Het eieren zoeken begint om 10:00 uur. Na het zoeken kan het schilderij van Sijtje bewonderd worden in het museum. Entree voor kinderen is gratis, en volwassenen krijgen tussen 10:00 uur en 12:00 uur 50% korting.

Horeca
De Dordtse horeca heeft dit weekend ook wat speciaals voorbereid. Zo verzorgt café Brut op Eerste en Tweede Paasdag een speciale high wine, en kun je bij onder andere Post, Het Magazijn en Dordts Genoegen uitgebreid brunchen. Het Van der Valk hotel heeft verschillende opties voor Pasen. Zo kan je kiezen uit een live cooking dinner, een driegangen paasdiner of een compleet arrangement met overnachtingen.

Ook als je liever thuis blijft met Pasen kan je genieten van lekker eten, door een paasbox te bestellen bij bijvoorbeeld de Remise, Coffeelicious of Nobel´s brood.

Lees meer over:

Pasen|

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Paaseitjes zoeken? Houd dan rekening met dit weer

Het wordt een erg wisselvallig paasweekend. Goede Vrijdag en eerste paasdag zullen de betere dagen ...

Paasweekend in Dordrecht: zandkunst, roze olifant en ballonartiest Frans

Tijdens het paasweekend was er veel te beleven in de Dordtse binnenstad. Zo werden er ballonfiguren ...

Pasen op TV Dordrecht: Johannes-Passion en De vogelvrije viool

Dit jaar zenden we op eerste en tweede paasdag twee bijzondere concerten uit. Zondag 9 april is vana...

Chocolade, jam en wafels: kinderen verrassen eenzame mensen met paascadeaus

Om eenzame mensen een beetje op te vrolijken, hebben kinderen in Zwijndrecht in de afgelopen tijd pa...

Dordtse kerken delen bloemen uit met Pasen

Op 9 en 10 april wordt in de kerk stilgestaan bij de dood en de opstanding van Jezus. In navolging v...

Een geslaagd paasweekend in Dordrecht

Er was dit paasweekend genoeg te doen in Dordrecht. Kinderen konden deze zonnige dagen naast eitjes...