Dordrecht, Netherlands

Scream VI-schreeuwmeter van Papendrechtse influencer gaat viral: meer dan 30 miljoen views in 3 dagen

Glenn Eilbracht © Eigen foto
Een video van TikTok-influencer Glenn Eilbracht uit Papendrecht is zondag - drie dagen na publicatie - door bijna 31 miljoen mensen bekeken. Tienduizenden mensen hebben zijn clip van de start van een speciale viewing van de nieuwste Scream-film geliket. Ook het aantal volgers van zijn Instagram- en TikTok-account kreeg een flinke boost.
Marjolein Vos | 14 maart 2023 10:40 | Aangepast op 14 maart 2023 10:30
De 34-jarige Eilbracht was vorige week samen met andere Nederlandse influencers en fans uitgenodigd voor een previewing van Scream VI, de zesde film in de gelijknamige serie horrorfilms. Dat was in Amsterdam in een speciaal bioscoopzaaltje van Universal Pictures Netherlands. De viewing werd gehost door YouTuber Kwekkelkop.

Glenn is al jaren fan van de Scream-reeks en had zijn eigen masker bij zich. De film moest in stijl beginnen: 'Scream to start the film', stond er op het filmdoek. Pas toen de toeschouwers hun longen uit hun lijf schreeuwden en de Scream-schreeuwmeter groen uitsloeg, doofden de lichten in de zaal en kon de horror beginnen.

Taart
De influencer filmde de schreeuwsessie en deed er in eerste instantie niets mee. Maar donderdag, toen de film officieel gereleaset werd in de Verenigde Staten, besloot hij de video toch op TikTok te zetten. "Vrijdagochtend liep het snel op: 400 views, een uur later 900.000 views en al snel 1 miljoen. Toen zei ik op mijn werk, 'als ik de 2 miljoen haal, dan haal ik taart'."
Bij één taart mag het eigenlijk niet blijven, want nu de film ook in Europa in de bioscopen draait, blijft het aantal views oplopen. Op Glenns TikTok-account en op zijn Instagrampagina. "Aan de statistieken kan ik zien dat onder anderen mensen uit Polen, Duitsland, Italië, Hongarije en het Verenigd Koninkrijk de video liken." Verschillende online nieuwsaccounts benaderen Glenn met de vraag of ze de clip mogen delen. Zoiets kleins dat wereldwijd een hit lijkt te worden, Glenn vindt het een 'giller'.

Teller tikt door
Hij kan het zelf nauwelijks geloven. Op zijn socials heeft hij er inmiddels ook tienduizenden volgers bij gekregen. "Ik zat een beetje in een dip met mijn TikTok. Ik had veel geplaatst in coronatijd, maar nu was het al een tijdje stil. Ik overlegde met een vriendin of het zin had dit te delen, wij geloofden eigenlijk niet dat het viral zou gaan."

Niets is minder waar, in de tijd tussen het telefoontje van Glenn met RTV Rijnmond en de publicatie van dit artikel komen er 1,5 miljoen views bij op de teller. Ter vergelijking: de video van Arjan Lubach 'America first, Holland second', gericht aan de toenmalige president Donald Trump staat sinds de publicatie zes jaar geleden inmiddels op 29 miljoen.
En de teller op Eilbrachts TikTok loopt door.....

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.
De Scream VI-meter © Screenshot Glenn Eilbracht

Lees meer over:

Papendrecht|influencer|

Meest gelezen

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

112-nieuws: telefoon belt zelf 112 en Papendrechter verdacht van phising

Nietsvermoedend rijdt een automobilist dinsdagavond weg bij de Grote Nes in Oud-Alblas. Het geluid v...

SGP kritisch over mogelijke plaatsing windmolens bij Papendrecht

De SGP-fractie in de gemeenteraad heeft een aantal vragen gesteld aan het Papendrechtse college over...

Onafhankelijk Papendrecht wil voederverbod in strijd tegen muizen en ratten

De partij Onafhankelijk Papendrecht (OP) wil dat de gemeente een voederverbod instelt in de openbare...

Oorlogsmonument overgedragen aan leerlingen Papendrechtse school

Het oorlogsmonument bij de begraafplaats in Papendrecht is woensdagmorgen overgedragen aan de leerli...

Open Dag egelopvang Papendrecht: ‘Er komen steeds meer egels binnen’

Bezoekers konden afgelopen zaterdag een kijkje nemen in de werkruimtes van de egelopvang in Papendre...

BSO-locaties Fit-Kidz moeten drie maanden dicht na overtredingen

De gemeente Papendrecht sluit tijdelijk twee buitenschoolse opvanglocaties (BSO) van Fit-Kidz, vanw...