Dordrecht, Netherlands

Spetterende hondjes en baasjes in Wantijbad

De lol spatten er afgelopen zaterdag vanaf bij het Wantijbad. Niet alleen baasjes mochten een verfrissende duik nemen ook de Dordtse trouwe viervoeters mochten een sprong nemen in het diepe.
Marie Frenay | 5 september 2022 15:09 | Aangepast op 5 september 2022 15:09
“Mijn hond springt met vier poten in het zwembad en je hoort er nog net geen jippie bij,” vertelt het baasje van een grote hond. Baasjes mochten traditiegetrouw hun hond meenemen naar het Wantijbad om het seizoen af te sluiten. Het bad was nog een laatste dagje open voor waterpret voordat het weer een winterslaap zou houden.

Winterslaap
Die winterslaap is volgens bestuurslid Chantal Touw welverdiend: “We hebben een goed seizoen gehad. We hebben wel wat beperkingen gehad vanwege het personeelstekort, maar als we erop terugkijken hebben we echt ene hoop bezoekers mogen ontvangen.”

Hoge temperaturen
Het hondenzwemmen in het Wantijbad wordt ieder jaar aan het einde van de zomer gehouden, maar dit jaar zijn er wel verrassend veel baasjes hun hond achterna gedoken. “Dit jaar is wel uitzonderlijk vanwege de temperatuur, daardoor gaan meer baasjes het water is dan normaal gesproken,” Chantal Touw voegt er nog wel aan toe, “Diehards sprongen er voorheen ook wel in.”

Lees meer over:

Hondenzwemmen|

Meest gelezen

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

Honden mogen weer komen zwemmen in het Wantijbad

Inmiddels traditiegetrouw kunnen honden het buitenzwemseizoen weer afsluiten in het Wantijbad. Zonda...