Dordrecht, Netherlands

'Spin for Life' haalt ook in Dordt geld op voor kankeronderzoek

Spinnen voor het leven, dat deden zo'n 2.100 mensen gisteren in 27 vestigingen van SportCity door heel Nederland. Ook de Dordtse SportCity-vestiging aan de Amnesty Internationalweg nam deel aan de actie waar 100 deelnemers op fiets stapten.
Corrado Francke | 24 maart 2023 16:54 | Aangepast op 24 maart 2023 16:54
Het evenement 'Spin for life' gaat in de boeken als de grootste spinningmarathon ooit en bracht in totaal €500.091 op. Dit bedrag zal worden ingezet voor baanbrekend kankeronderzoek.

Spin for Life is een initiatief van SportCity, radiostation SLAM!, Fight cancer en Global Media & Entertainment. Onderzoek naar kanker is volgens de organisatie hard nodig omdat het nog steeds doodsoorzaak nummer één is in Nederland.

Elke dag krijgen zo'n driehonderd mensen de diagnose voor deze ziekte. Met de opbrengst van Spin for Life wordt onderzoek mogelijk gemaakt dat het DNA van de tumor van duizend jongvolwassenen in kaart brengt om op basis hiervan persoonlijke behandelmethodes aan te bieden.

SLAM! organiseerde een zogenoemde 'countdownweek', waar tientallen gasten het spinningwiel vier dagen draaiende hielden voorafgaand aan de marathon. Tijdens het evenement draaiden bekende DJ's als La Fuente en FeestDJRuud vanuit een SportCity vestiging in Amsterdam. Dit was tevens live te volgen op de radio, SLAM! TV en op de digital schermen van Global Media & Entertainment.

Lees meer over:

Spin for Life|

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35